Предотвратиха нерегламентирана продажба на пиротехнически изделия

Пиратки
20.12.2019 / 18:47

Служители на сектор „Контрол на общоопасните средства“ в ОД на МВР-Монтана иззеха голямо количество пиротехнически изделия, продавани в нарушение на закона без нужното разрешително, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незаконната продажба е установена на 18 декември при проверка на бус, паркиран на общинския пазар във Вълчедръм. В него са открити общо 1823 пиротехнически изделия от категория F4, F3 и F2 и 600 халосни патрона 9mm.

Съставен е акт за установено административно нарушение от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, а незаконно предлаганите материали - с обща маса 27 кг, са иззети.

Напомняме, че в момента се извършват засилени проверки за недопускане на нерегламентирана продажба и употреба на пиротехнически изделия. На деца под 12 години е забранено да се продават изделия от категория F1, които са с ниска степен на опасност.

Изделията от категория F2, които са със средна степен на опасност и нисък шум и са забранени за продажба на лица под 16 години, тези от категория F3, които са със средна степен на опасност и предназначени за боравене на открито, са забранени за продажба на ненавършили 18 години, а категория F4 са предназначени за продажба само на хора, имащи разрешение за професионално боравене с пиротехника.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: МВР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев