Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол

Иван Гешев
21.12.2019 / 10:55

Главният прокурор на България Иван Гешев на 20 декември се срещна с генералния секретар на Интерпол Юрген Сток, който е на посещение в София, за да отбележи 30 години от подновяването на България в международната организация.

Юрген Сток поздрави Иван Гешев за избирането му за главен прокурор и изрази задоволството си, че човекът, който ръководи българската прокуратура, е запознат с теренната работа и разбира същността на функционирането на цялата правоприлагаща система, предаде БНТ.

По време на срещата Иван Гешев заяви, че благодарение на добрата съвместна работа между прокуратурата и Интерпол са установени заподозрени и подсъдими по важни за България дела. „Случаите, по които работихме съвместно с Интерпол, вече подлежат на съдебно производство“, добави Гешев.

"Ние действаме по правилата за разлика от тези, които нарушават законите. Ето защо трябва да подобрим сътрудничеството между всички институции вътре и извън България в борбата срещу престъпността", каза главният прокурор.

"България е добър пример за успешно взаимодействие между правоприлагащите органи и сътрудничеството с Интерпол", каза генералният секретар на Интерпол.

Участниците в срещата се съгласиха, че навременният обмен на информация между всички правоприлагащи органи е от първостепенно значение с цел адекватно противодействие на престъпления като тероризъм, организирана престъпност и киберпрестъпност.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев