Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на търговията в Риза Туна Турагай обсъди граничния контрол

Магистрала
25.12.2019 / 18:14

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с турския заместник-министър на търговията Риза Туна Турагай, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката. Двамата министри обсъдиха засиления контрол на движението и движението на граничния пункт Капитан Андреево. На срещата, която се проведе на граничния пункт, присъстваха представители на Агенция "Митници", Българската агенция по безопасност на храните, Граничната полиция и Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата.

Турската страна предложи да бъдат отворени нови инспекционни кабини на граничния пункт Капитан Андреево, за да се подобри оперативният поток на стоки. Караниколов и заместник-министърът на Турция се съгласиха, че ще бъдат положени всички усилия и от двете страни, за да се облекчи трафика. В края на януари беше насрочена нова среща, на която ще се обсъди напредъкът по изпълнението на предложенията, обсъдени на срещата.

Министър Караниколов и заместник-министър Турагай също обсъдиха предстоящата първа среща на Съвместната българо-турска междуправителствена комисия по икономическо сътрудничество и българо-турския бизнес форум, който ще се проведе в началото на 2020 г. в Турция.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев