Довършването на болницата в Ямбол, която се строи от 1979 г., пак се отлага

.....................................
28.12.2019 / 16:58

Довършването на строителството на болница в Ямбол, започнало през 1979 г., се отлага за пореден път. Това се вижда от взето вчера правителствено решение, с което срокът се измества за 2022 г.

Министерският съвет вчера промени даденото през май съгласие за извършване на парична вноска в капитала на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" - Ямбол като промени срока за поетапно увеличаване на капитала на търговското дружество от 2019 - 2021 г. на 2020 - 2022 г.

През май кабинетът реши да отпусне 27 милиона лева за завършването на строящата се от години болница. "Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо", бе заявил министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на болницата дни преди европейските избори през май.

Планът беше сумата да се разпредели на три вноски като първата - от 8.1 млн. лв., сега се спира, тъй като не се е намерил нито един кандидат да дострои сградата на очакваната от правителството цена, пише "Сега" днес.

Първата копка на "новата болница" е направена през април 1979 г., а в момента сградата е на груб строеж, като периодично правителството отпуска различни суми, правят се някои подобрения, препроектиране, слага се частично дограма. Но все още тя не е годна за използване.

Обещание, че сградата на новата болница ще бъде завършена до година и половина, дава в средата на 2015 г. и тогавашният здравен министър Петър Москов. Тогава съобщаваните разчети показват, че за завършване и оборудване на сградата са необходими между 8 и 9 млн. лв., а правителството отпуска поредните 2 млн. лв. за довършителни дейности.

Източник: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/12/28/4010448_dovurshvaneto_na_zapochnatata_prez_1979_g_bolnica_v/?ref=rss
Снимка: Красимир Юскеселиев
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев