Проверяваме онлайн валидността на е-винетки на коли със сменени номера

Машина за винетки
29.12.2019 / 21:17

На сайта на Националното тол управление може да се проверява валидността на електронна винетка на автомобил, който е със сменен регистрационен номер. Това съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Информацията може да се намери чрез бутона "Проверка на е-винетка при пререгистрация на автомобил", след като се въведе новият номер.

Досега служители на Националното тол управление уведомяваха за прехвърлянето и валидността на е-винетката лично - по телефона или чрез електронната поща, собствениците или ползвателите на автомобили с променени регистрационни номера.

Съгласно Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесена система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние, при промяна в регистрационния номер на пътното превозно средство собственикът или ползвателят следва в срок до три работни дни да заяви тази промяна в Агенция "Пътна инфраструктура". Той може да подаде заявлението в централното управление или в областните управления на АПИ, както и на електронния адрес info@bgtoll.bg, допълниха от пътната агенция.

От началото на 2019 г. постъпилите и обработени заявления за прехвърляне на електронна винетка са близо 29 000, посочиха от АПИ. Собственикът или ползвателят на превозното средство запазва е-винетката с валидността на вече издадената.

Източник: https://www.novinite.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев