Премиерът Зоран Заев: Ще решим историческите проблеми с България

Зоран Заев
30.12.2019 / 15:08

"Вярвам, че ще разрешим историческите проблеми с България." Македонският премиер Зоран Заев каза това в обширно интервю за Дойче веле, според БГНЕС, анализирайки управлението му от юни 2017 г. до днес.

Очаква се македонският премиер да подаде оставка и да сформира правителствен кабинет на 3 януари, който да управлява страната до предсрочни избори на 12 април 2020 г.

Заев коментира предстоящата си среща с българския премиер Бойко Борисов, която ще се проведе, след като той вече подаде оставка от поста си. Въпреки че това е част от неговия частен дневен ред, македонският министър обеща да предложи на Борисов творчески решения, за да можем да продължим напред напред заедно.

"Вярвам, че ще разрешим исторически въпроси и ще помогнем на двете комисии, както беше първоначалната идея: да изградим приятелство чрез споразумението, а не да създаваме враждебност. Вярвам, че ще намерим решение. Аз и съветниците имаме креативно мислене, ", Каза Заев, визирайки работата на Съвместната историческа комисия.

Македонският премиер подчерта, че изборите ще се проведат на 12 април и това е въпрос, който не може да бъде обсъден от никоя партия.

Премиерът заяви, че е доволен от работата на своето правителство, като добави, че винаги може да се направи повече. Той подчерта членството в НАТО и очакваното получаване на начална дата за преговори с ЕС, както и икономическите успехи - 742 милиона евро чуждестранни инвестиции, 60 000 нови работни места и икономически растеж.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев