Президентът Румен Радев и Рейвен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите и добрите практики в управлението на водните ресурси

Румен Радев
22.01.2020 / 20:35

Президентите Румен Радев и Ройвен Ривлин, които днес проведоха среща в Йерусалим, обсъдиха двустранното партньорство в областта на иновациите, сигурността и добрите практики в управлението на водните ресурси, съобщиха от пресцентъра на президента. Българският президент посещава Държавата Израел, за да участва в церемонията по повод отбелязването на 75-годишнината от освобождението на Аушвиц и Деня на възпоменание на Холокоста. Очаква се над 40 държавни и правителствени ръководители от цял ​​свят да участват в възпоменателното събитие.

Двамата държавни глави отбелязаха отличните двустранни отношения между България и Израел, както и високия потенциал за партньорство в областта на иновациите, високите технологии и икономиката. Президентът Радев изрази надежда, че скоро ще се проведе третото съвместно заседание на правителствата на двете страни, където ще бъдат определени конкретни проекти от взаимен интерес.

Разговорите бяха фокусирани и върху перспективите за развитие на мирния процес в Близкия изток, необходимостта от засилване на стабилността в региона на Близкия изток, както и доброто двустранно сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тероризма.

Проблемите на България и водната криза в няколко български града също бяха обсъдени на срещата, а президентът Радев изрази интерес на нашата страна към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Президентът Ривлин коментира постиженията на Израел в тази област и изрази готовност израелските експерти да подпомагат България.

Водната криза в България също беше сред темите, обсъдени на срещата между президента Румен Радев и президента на Кнессет Юли-Йоел Еделщайн. По-късно българският президент и делегацията, която той оглавява, ще се срещнат с ръководството на Института „Яд Вашем“.

Утре държавният глава ще посети компанията, която управлява водните ресурси и отпадъците на Йерусалим, Центъра за мир и иновации в Перес, както и автономната автомобилна компания Mobileye.

По време на посещението си в Израел българският държавен глава е придружен от съпругата си Десислава Радева.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев