Дискусиите започнаха сред евродепутатите и националните депутати относно икономическото управление

Европейски парламент
19.02.2020 / 13:25

Депутатите и членовете на националните парламенти започнаха двудневната си годишна среща във вторник, посветена на обсъждането на икономическото управление на ЕС.

На откриването, председателствано от председателя на Комитета по икономически и парични въпроси Ирен Тинагли (S&D, IT), бяха намеси от водещи европейски политици, водещи прилагането на икономическото управление и неговите реформи.

Г-жа Tinagli изтъкна областите, в които напредъкът е най-належащ и върху който работи Европейският парламент, включително завършване на банковия съюз и съюза на капиталовите пазари, реформиране на архитектурата на икономическото управление и по-специално, правейки икономическото управление по-демократично отчетливо.

 

Изпълнителният вицепрезидент на Комисията Домбровскис и комисар Гентилони представиха плановете на институцията за преглед на архитектурата на икономическото управление. Председателят на Еврогрупата Centeno определи кои финансови министри ще поставят приоритет през следващите месеци. Здравко Марич, настоящият председател на ECOFIN, представи приоритетите на хърватското председателство на Съвета.

Фабио Панета, член на Изпълнителния съвет на ЕЦБ, също представи паричната перспектива на Еврозоната и описа действията, които ЕЦБ все още счита за необходими за завършване на икономическия и паричен съюз (ИПС).

 

Можете да гледате встъпителния дебат тук: https://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/other-events/video?event=20200218-1445-SPECIAL&ms=1582036800

 

Срещата ще продължи във вторник и сряда с дебати сред парламентаристите относно данъчното облагане, финансовите услуги, както и борбата срещу бедността и дългосрочния бюджет на ЕС (МФР).

Председателят на ЕП Дейвид Сасоли ще открие пленарния дебат в сряда сутринта относно изменението на климата и ролята, която икономическите, бюджетните и социалните политики на ЕС могат да играят в това отношение.

Цялата информация за събирането може да бъде намерена тук, включително всички връзки към различните уеб потоци на сесиите, които се провеждат между вторник и сряда.

 

Заден план

Както е известно събирането, Европейската парламентарна седмица събира парламентаристи от целия ЕС, страните кандидатки и наблюдатели, за да обсъдят икономически, бюджетни и социални въпроси. Състои се от Европейската семестър конференция и Междупарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз.

Целта е да се засили демократичният надзор върху икономическото управление на ЕС и се предоставя възможност за обмен на информация за най-добрите практики при прилагането на циклите на семестър.

Прикачени файлове към новината

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев