Предлагат удължаване на преходния период за Брекзит

Брекзит
19.03.2020 / 13:54

Редица европейски политици предлагат удължаване на преходния период в отношенията с Великобритания максимум до края на 2022 г. поради разпространението на коронавируса. Това съобщи медийната група „Funke”.

"Пандемията усложнява и без това много амбициозния план", заяви Дейвид Макалистър, който отговаря в Европейския парламент за Брекзит пред „Funke”. „От европейска страна сме готови да удължим преходната фаза максимум до края на 2022 г. За това Обединеното кралство трябва да изпрати съответно искане“, каза той. „Въпросът за удължаването на сроковете при сегашните обстоятелства отново трябва да бъде внимателно проучен в Лондон“, подчерта политикът.

От своя страна зам.-ръководителят на Европейския парламент Катарина Барли заяви, че „при настоящата кризисна ситуация личните преговори са невъзможни“. "Ще се види дали ще бъде възможно да продължим работата в режим на видеоконференции. Но дори и да се проведат преговорите, сега всички усилия трябва да бъдат насочени към координиране на борбата срещу пандемията", подчерта тя.

"Заплахата от твърд Брекзит, придружена от хаотични условия и икономически загуби, в момента е ненужна тежест и за двете страни," каза Барли. "В тази връзка преходният период трябва да бъде удължен".

Източник: БГНЕС
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев