Стартира първото виртуално-реално състезание по бягане в България

Крос
25.04.2020 / 09:22

Стартът на първото виртуално-реално състезание по бягане в условията на извънредно положение в България бе даден тази сутрин в 6.00 часа.

Според правилата на Виртуалния великденски крос всеки бяга сам 5 километра на избрано от него място, записва бягането с приложение за телефон, след което изпраща записа на организаторите от клуб "Зелена стъпка", които правят общо класиране.

Всеки може да тича в удобно за него време между 6 и 22 ч. днес. Нещо повече: записването за състезанието остава отворено през целия ден днес и хората, които биха искали да се включат могат да го направят.

Участието е напълно безплатно, но който желае, би могъл да направи дарение в подкрепа на организации и доброволци на първа линия. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда "Обединени срещу COVID-19" и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат. Клуб "Зелена стъпка" организира това събитие изцяло с доброволен труд и ще преведе всички събрани средства към Фонда.

Всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини, в случаи че тези мерки са в сила в деня на събитието). Може да се участва от всяка точка на света, като е задължително да се спазват правилата, важащи в съответната държава или населено място. Има отделна категория и за бягащи на тренажор (пътека за бягане). Всеки участник бяга сам или най-много с още един член на домакинството си. Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев