БСП отбелязва 1 май с кампанията „Работа и доходи“

1 май
01.05.2020 / 09:02

БСП отбелязва 1 май с кампанията „Работа и доходи“. За пръв път няма да се проведе митинг-шествие.

Тази година БСП ще отбележи по различен начин първи май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник „Дума“ и левият печат.

Кампанията „Работа и доходи“ ще се проведе в цялата страна съвместно с младежкото обединение на БСП. Тя ще протече в интернет и в социалните мрежи. В кампанията ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП и всеки, който счита, че първи май е ден за празник, а не е ден за протест.

С качване на снимка или снимка от първомайско шествие и послание всеки може да изрази позицията в защита на доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките или трудовите права.

„Трудът е достойнство и трудът трябва да бъде наистина добре платен и като упражняваме труд да не получаваме мизерни доходи, а наистина трудът да ни се заплаща справедливо, както трябва да е. Това е, за което БСП се бори постоянно“, каза депутатът Христо Проданов за инициативата.

„През целият ден в платформите на Фейсбук ще има възможност да бъдат качвани клипове, първомайски тържества, такива от работната обстановка в заводи, в офиси, в предприятия, един вид, че този човек наистина участва в тази кампания целенасочено и изказва своята позиция, по това, че трябва да има достоен труд, достойни доходи, справедливост, социално и солидарно общество“, добави той.

Отбелязването на 1 май - Деня на труда и международната работническа солидарност тази година е под знака на пандемията Covid-19.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев