Павел баня на косъм от наводнение, микроязовирът "Бялата чешма" пред преливане

Язовир
02.05.2020 / 15:01

Микроязовирът „Бялата чешма“, който се намира на близо 500 метра от първите къщи в Павел баня, бе буквално на сантиметри от преливане, предаде БГНЕС.

Бурните дъждове и оттокът на водата от планината запълнили микроязовира изключително бързо. Язовирът е общинска собственост. От общината не са имали възможност да пуснат изпускателния кран заради бързото запълване на язовира.

Кметът Иса Бесоолу, е създал бърза организация, за да не се допусне наводнение в града. Няколко помпи на пожарната цяла вечер източваха вода. На място пристигнаха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и областният управител Гергана Димитрова, както и народният представител Халил Летифов. Няма опасност за населението, както и опасност от преливане на язовира и скъсване на дигата му. Днес водолази, ще се опитат да стигнат до спирателния кран, който остана под вода и да го отворят.

Източник: https://www.novinite.bg/articles/188528/Pavel-banya-na-kosam-ot-navodnenie-mikroyazovirat-Byalata-cheshma-pred-prelivane
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев