Илияна Йотова: Ген. Мутафчийски беше скрит

Илияна Йотова
02.05.2020 / 15:16

Вицепрезидентът Илияна Йотова оцени положително работата на Националния оперативен щаб, особено през първата му седмица. В интервю за БНТ тя коментира отмяната на редовните пресконференции на щаба от днес по решение на премиера Борисов.

Според вицепрезидента „очевидно генерал Мутафчийски беше скрит. Трябва да видим защо“.

„Достойно поведение беше да се даде думата на ген. Мутафчийски на последния брифинг. Той очевидно беше скрит чрез нескопосан пиар. Имаме нужда от отговори какво се случи и защо ген. Мутафчийски беше скрит – дали напрежението между щаба и изпълнителната власт достигна точка на кипене или съображенията са други“, посочи вицепрезидентът в отговор на въпрос за решението за прекратяване на ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб.

„България продължава да няма стратегия за излизане от кризата. Необходим е щаб, който да наблюдава икономическата ситуация, за да се предприемат адекватни и работещи мерки за справяне с икономическите и социалните последствия. Често се използва клишето, че водим война с невидим враг. Една война предполага стратегия и тактика. Такива липсват“, каза още тя.

„През последния месец и половина се наслушахме на много статистика, на внушения за апокалипсис, страх и стрес се насаждаше в българските граждани“, изтъкна още Йотова.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев