Правителството и Националният оперативен щаб ще обсъждат днес ситуацията с COVID-19 в страната и възможностите за разхлабване на мерките

........................................................
03.05.2020 / 09:51

Правителството и Националният оперативен щаб /НОЩ/ ще обсъждат в 10.00 часа днес ситуацията с COVID-19 в страната и възможностите за разхлабването на мерките, каза министър-председателят Бойко Борисов, който се включи в брифинга на НОЩ тази сутрин.

Той посочи, че няма разногласия между щаба и него. Решението да се промени начинът на представяне на информацията от щаба е обсъждано в продължение на две седмици по искане на НОЩ, каза още премиерът, който призова част от журналистите да не се "гаврят" с председателя му, проф. Венцислав Мутафчийски.

Ползваме цялата палитра на знаещи хора, а те не се обичат, но искам да чувам всички, каза още премиерът.

Проф. Венцислав Мутафчийски каза, че е некоректно отразяването, че щабът е спрял. Това не отговаря на истината, от две седмици разговаряме на тази тема за промяна на оповестяването, защото според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен, насажда страх, фиксира вниманието на обществото много, а това не е полезно, каза той и допълни, че молбата за промяна е била на НОЩ. Ние искахме още по-далеч да стигнем - да се изпращат само прессъобщения, а уточняващите въпроси да са към съответните министерства и към Щаба.

Източник: БТА
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев