Станишев критикува Нинова за атаката срещу Гергов: Неприемливо е за БСП

Сергей Станишев
04.05.2020 / 08:58

Бившият председател на БСП Сергей Станишев разкритикува соцлидера Корнелия Нинова за организираната, по думите му, атака срещу лидера на БСП-Пловдив Георги Гергов.

"Тази кампания, която се надигна, заклеймяваща Георги Гергов, очевидно организирана, не е най-разумното нещо", заяви Станишев в сутрешния блок на NOVA. Според него някой е преценил, че той е удобна мишена за атака насред кампанията за избор на нов лидер на партията.

"Всеки може да изказва своето мнение. Позицията "ти нямаш право да говориш е абсолютно неприемлива за нашата партия", не приема Станишев заклеймяването на Гергов за това, че е подкрепил действията на правителството за овладяване на епидемията от коронавирус. Преди дни лидерът на пловдивските социалисти написа писмо до Националния съвет на БСП, в което изрази позицията си за поведението на партията по време на извънредно положение, а след това последва искане от страна на соцлидера той да си подаде оставката.

Станишев повтори, че няма намерение да се кандидатира за лидер на партията.

"Ще работя за силна БСП. Нямам намерение да участвам в това. Имам достатъчно ангажименти като лидер на ПЕС", заяви Станишев

Станишев подчерта, че по време на такава криза, като сегашната, ролята на опозицията е много деликатна, защото трябва единение на политиците, но и в същото време не и безкритичност. Той посочи, че в такава криза и ролята на опозицията е много деликатна, защото трябва да се търси единението, но не и безкритично. "Когато има криза, хората очакват политиците трябва да си говорят", категоричен е Станишев.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев похвали кабинета за предприетите здравни мерки за ограничаване на заразата от коронавирус, но окачестви като недостатъчни социалните и икономическите.

Неравенството се задълбочава, констатира Станишев. Той акцентира върху малките и средните фирми, които ще понесаг най-големите щети. Станишев настоя за това, че вече наистина е необходимо да заработи икономически щаб за ограничаване на щетите от кризата върху икономиката. "Много е ограничен броят на тези фирми, които могат да се ползват от икономическите мерки, като например, 60/40", отбеляза президентът на ПЕС. Лошото е, по думите му, че със социалната дистанция е нараснало и социалното неравенство, и все повече хора са обеднели.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/stanishev-kritikuva-ninova-za-atakata-sreshtu-gergov-nepriemlivo-e-za-bsp-2224293
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев