Дългосрочният бюджет на ЕС и въздействието на Covid-19 присъстват в дневния ред на Парламента тази седмица

Депутатите гласуват отдалечено от дома
04.05.2020 / 11:10

Дългосрочният бюджет на ЕС и въздействието на Covid-19 присъстват в дневния ред на Парламента тази седмица, като много от членовете на ЕП продължават да участват дистанционно в заседанията.

За да се гарантира, че програмите на ЕС, включително подкрепата за региони и Еразъм, ще продължат, в случай че не бъде постигнато споразумение за дългосрочния бюджет за 2021-2027 г., бюджетният комитет ще гласува в понеделник искане за план за действие в извънредни ситуации за разширяване на всички програми на ЕС след 2020 г.

Председателят на парламента Дейвид Сасоли и лидерите на политически групи ще обсъдят новото предложение на Европейската комисия за дългосрочния бюджет на ЕС с председателя на Комисията Урсула фон дер Лейен във вторник. Предложението ще бъде обсъдено от целия Парламент на следващата пленарна сесия на 13 май.

Комитетите ще поставят под въпрос комисарите по редица въпроси, свързани с кризата на Covid-19, включително използването на лична дата в борбата срещу пандемията и как цифровата трансформация може да стимулира възстановяването; въздействието върху сигурността и миграцията; и как кризата се отразява на медиите и творческите сектори.

Събота, 9 май, е Ден на Европа, който тази година отбелязва 70 години от декларацията на Шуман. Въпреки че не е в състояние да организира физически събития, за да могат посетителите да се насладят заради коронавируса, Парламентът предлага цял ден виртуални програми, включително животи във Facebook и онлайн изложба.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев