Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Сега не е време за отмъщение, очакват го между 10 и 20 години

Милен Цветков
04.05.2020 / 11:23

Адвокатът на журналиста Милен Цветков, който загина в жесток инцидент навръх Великден в столицата, Менко Менков заяви, че този път справедливостта ще възтържествува заради всички подобни случаи в България.

"Познавам Милен Цветков отдавна. Бяхме добри познати, празнували сме Нова година заедно. Къпингари сме. Поех този случай, защото съм най-малкото морално задължен. Този процес е изключително емоционален за мен. Принципно трудно давам обещание в правото, но в случая съм го дал на близките на Милен и ще направя така, че справедливостта да възтържествува", това заяви адв. Менков в студиото на bTV тази сутрин.

По думите му близките на популярния ни журналист не търсят отмъщение, а прошка. "Сега не е време за отмъщение, трябва да простим", това са казали близките на Милен Цветков на своя адвокат. "Неговите близки са обединени в скръбта си. Считам, че този казус не бива да остава единствено и само затова, че живота си е загубил един харесван и популярен журналист. А заради това, че това не трябва да се случва повече. Такова е и желанието на близките на Милен. И се изисква огромна сила, за да кажеш нещо подобно в такъв момент", добави още Менко Менков.

По думите му за подобно извършено с умисъл деяние се предвижда наказание за лишаване от свобода между 10 и 20 години. "Установена е употребата на четири вида наркотични вещества. Има значение и кога са употребени. Влиянието на наркотика е въпрос на доказване, но в този случай наркотичните вещества са взети до 24 часа преди извършване на деянието. Тук може да се приеме, че се касае за така наречената професионална употреба на наркотици. Взети са съвсем тенденциозно. Извършителят е подходил с умисъл, особено управлявайки мощно моторно превозно средство с изключително висока скорост.

Източник: https://www.novinite.bg/articles/188575/Advokatat-na-semejstvoto-na-Milen-Cvetkov-Sega-ne-e-vreme-za-otmashtenie-ochakvat-go-mejdu-10-i-20-godini
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев