Ръководителите на страните от ЕС и Западните Балкани ще се срещнат виртуално

Европейски съюз
06.05.2020 / 14:01

Държавните или правителствените ръководители на ЕС и Западните Балкани ще проведат видео среща, за да обсъдят разпространението на Covid-19 и дезинформация. Срещата не е определена за дата на започване на преговорите за присъединяване със Северна Македония и Албания, както първоначално беше предвидено, ако срещата се проведе в Загреб.

Епидемията Covid-19 доведе до отмяна на първоначално планираното събитие. В документите на срещата бе отбелязано, че въпросите за разширяването и политиката на асоцииране няма да бъдат на дневен ред днес.

Участниците ще обсъдят борбата срещу тероризма и противодействието на нелегалната миграция. Те са предназначени да решат въпросите с по-голяма устойчивост за балканските страни, включително в електронната среда.

Очаква се представители на Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Косово да присъстват на съвместната среща с Европейския съвет.

Участват също председателите на Европейската комисия и Европейския парламент, представители на Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев