COVID-19: Дебат с комисаря Дидие Рейндерс

Европейски парламент
06.05.2020 / 18:42

Мерките за подкрепа на съдебната система и последните инициативи в държавите-членки, които рискуват да накърнят върховенството на закона, ще бъдат обсъдени с комисаря по правосъдие Дидие Рейндерс в четвъртък.

По време на дебата с г-н Reynders се очаква членовете на ЕП от Комитета по правни въпроси да проучат въздействието на пандемията върху функционирането на европейската правосъдна система, условията на труд в правните институции, както и последните инициативи в някои държави-членки, които могат да подкопаят съдебната система и представляват заплаха за върховенството на закона.

Депутатите вероятно ще се допитат до мерките, които Комисията предприема, за да подкрепи борбата с бизнеса по време на настоящата криза. Ролята на дигиталните инструменти за справяне с дезинформацията и възстановяването от пандемията също вероятно ще се появи.

Промените в работната програма на Комисията до 2020 г. и времевата рамка на предстоящото законодателно предложение относно изкуствения интелект най-вероятно също ще бъдат споменати по време на дебата.

 

Дебат: Въпроси, свързани с настоящата пандемия COVID-19 и нейните последици

 

Кога: четвъртък, 7 май 2020 г., 11:30-12:30 часа

Къде: Европейски парламент, сграда Antall, стая 4Q1, Брюксел

Членовете на комисията по правни въпроси ще могат да участват дистанционно и да се намесят в дебата чрез видеоконференция.

Срещата ще се предава по интернет тук (EP Multimedia Center): https://multimedia.europarl.europa.eu/en/juri-committee-meeting_20200507-1115-COMMITTEE-JURI_vd

Документите за дневния ред и заседанията са достъпни тук: https://emeeting.europarl.europa.eu/emeeting/committee/archives/JURI

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев