Шенген, миграция, убежище и сигурност във времена на COVID-19

Европейски парламент
06.05.2020 / 19:15

Депутатите ще разпитат члена на Комисията Йохансон относно бъдещето на безграничната Шенгенска зона, общата политика за миграция и убежище и сигурността в контекста на пандемията.

В рамките на дебат в Комитета за граждански свободи в четвъртък следобед членовете на ЕП ще се опитат да изяснят как Комисията планира да гарантира, че временният контрол върху вътрешните граници, въведен отново след избухването на COVID-19, ще бъде премахнат координирано. В пленарна резолюция, приета на 17 април, Парламентът подчерта, че „граничният контрол и ограниченията на движение трябва да останат пропорционални и изключителни ... цялата свобода на движение трябва да бъде възстановена веднага щом се счете за възможно.“

Многоочакваното предложение за нов Пакт за убежище и миграция също ще бъде повдигнато с Илва Йохансон, както и положението на мигрантите и бежанците по външните граници на ЕС и по основните миграционни пътища.

Депутатите ще разгледат също общата ситуация със сигурността в ЕС във връзка с пандемията. В доклад, публикуван през март, Европол предупреди, че престъпниците вече адаптират своя начин на действие с оглед на COVID-19 и извършват нови престъпни дейности.

 

Кога: четвъртък, 7 май, от 14.20 до 16.15

Къде: Европейски парламент в Брюксел, стая (4Q1), сграда ANTALL и чрез видеоконференция.

 

Можете да следите срещата на живо: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/libe-committee-meeting_20200507-1415-COMMITTEE-LIBE_vd

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев