Брюксел предупреждава: пандемията на коронавирус заплашва бъдещето на еврозоната

Брюксел
07.05.2020 / 09:49

Има 3,75 милиона потвърдени случаи на коронавирус по целия свят

Според данни на университета Джон Хопкинс, броят на потвърдените случаи е 3,755,341 в четвъртък, като най-малко 263 831 живота са загубени в пандемията на коронавирус досега.

 

Нова Зеландия ще помисли за облекчаване на ограниченията до „ниво 2“

Премиерът на Новия Зеалд, Джасинда Ардерн, обяви, че страната може значително да облекчи ограниченията, като решението ще бъде взето в понеделник. Облекчаването на ограниченията, което би включвало разрешаването на барове и фризьори да се отварят и събирането на до 100 души, ще влезе в сила от сряда, 13 май. Страната отговори с веселие, като някои публикации в социалните медии избухнаха в сълзи по време на съобщението на Ардерн.

 

Китайският износ наблюдава изненадващ скок с 3,5% през април, вносът пада

Китайският износ отбеляза шок с 3.5% ръст през април, въпреки удар върху външното търсене от пандемията на коронавирус, официални данни показват в четвъртък. Но вносът падна с 14,2% от преди година, по-рязък спад от миналия месец, според митническата администрация. Прогнозата на анализаторите от Bloomberg прогнозира 11% спад в износа и 10% спад в вноса.

 

Бразилия потвърждава рекордни ежедневни случаи и смъртни случаи

Бразилия, една от най-новите коронавирусни горещи точки в света, регистрира рекорден брой случаи и смъртни случаи в сряда, като подтикна здравния министър да отмени възможността за строги блокировки в особено тежко засегнати райони. Според данни на министерството на здравеопазването, нацията регистрира 10 503 нови потвърдени случая на новия коронавирус през последните 24 часа, много над предишния запис на 7 288 случая на 30 април. Бразилия също регистрира 615 смъртни случая, спрямо предходния запис от 600 във вторник ,

 

Коронавирусната група на Белия дом ще продължи „за неопределено време“

В обратна връзка от коментари на вчерашния вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, който предполага, че работата на коронавирусната работна група ще приключи, Доналд Тръмп заяви, че ще продължи за неопределено време. Президентът заяви в сряда, че "няма представа колко популярна е работната група."

 

Тръмп предполага повече смъртни случаи необходима цена

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново предположи, че страната може да се наложи да приеме реалността на повече смъртни случаи, за да започне възобновяване на икономиката. „Трябва да бъдем воини“, заяви Тръмп пред Fox News Джон Робъртс, когато го попита дали американците трябва да очакват допълнителни смъртни случаи, тъй като страната изглежда отново отворена. „Не можем да държим страната ни затворена от години.“

САЩ виждат първата задържана смърт на имигранти от коронавирус

57-годишен човек в ареста за имиграция е починал в сряда от усложнения, свързани с коронавируса, заявиха властите, отбелязвайки първата отчетена смърт от вируса сред около 30 000 души в имиграционните арести.

Коронавирусът заплашва бъдещето на еврозоната, предупреждава Брюксел

Еврозоната е изправена пред екзистенциална заплаха, ако икономическите възстановявания на 19-те държави-членки са недостатъчно равномерни, предупреждава икономическият еврокомисар. Очаква се някои страни да страдат значително повече от други по време на това, което се очаква да бъде най-дълбоката рецесия след Голямата депресия.

Пандемията на коронавирус заплашва бъдещето на еврозоната, като създава огромни икономически разделения между 19-те държави-членки по време на това, което се очаква да бъде най-дълбоката рецесия след Голямата депресия, предупреди Европейската комисия.

Икономическият еврокомисар Паоло Джентилони заяви, че има спешна необходимост от смекчаване на неизбежното изостряне на съществуващите социални и икономически цепнатини, тъй като страните се появяват с различна скорост от безпрецедентния икономически спад.

Икономическата продукция на еврозоната вероятно ще се свие с рекордните 7,75% през 2020 г. и ще се възстанови само с 6,25% през 2021 г., като безработицата нараства от 7,5% през 2019 г. на 9,5%.

Gentiloni каза, че икономическата активност в ЕС като цяло е „спаднала с около една трета практически за една нощ“ поради блокирането, наложено от европейските правителства.

Повече от 1,1 милиона души са се заразили с вируса в цяла Европа, а над 137 000 са починали, според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

СЗО предупреждава за повече блокировки, ако преходът не се управлява внимателно

Генералният директор на Световната здравна организация предупреждава за рисковете от връщане към блокиране, ако страните, възникващи от пандемични ограничения, не управляват преходите „изключително внимателно и поетапно“. подготвеност.

Източник:
Sofia Photo Agency
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев