Кабинетът е одобрил 2,4 милиона лева за научни изследвания, свързани с COVID-19

Български левове
07.05.2020 / 14:09

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2,4 милиона лева за финансиране на проекти на тематични конкурси, свързани с пандемията COVID-19 чрез Фонд за научни изследвания, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната цел на Фонда е да подпомага финансово проекти и дейности за насърчаване и развитие на научните изследвания. През 2020 г. се планира да бъдат обявени тематични състезания в следните области на интервенция: биологични и биомедицински изследвания в областта на генетичните носители на епидемиологични и имунологични изследвания, свързани с протичането на инфекцията; разработване на терапии за лечение на коронавирусна инфекция и ваксини за профилактика на SARS-CoV2 инфекция с доказан in vivo модел; социални, икономически и образователни аспекти на пандемията COVID-19 и др.

В същото време се планират и конкурси за двустранни или международни проекти, свързани с COVID-19, както и за предотвратяване на епидемии и намаляване на разпространението на високорискови вирусни заболявания.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев