Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

Пожар в Пловдив
07.05.2020 / 15:16

Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на бившия Строително-монтажен комбинат на бул. Марица". Сега там се намира фирмата "Baufen" за производство на профили за прозорци и врати. Сигналът е подаден около 11:30 ч.

От вътрешността на складовете излиза гъст черен дим, вероятно гори продукцията вътре. Засега не е ясно какво е довело до избухването на пламъците. На място с огъня се борят 6 екипа огнеборци и противопожарни автомобили. По тяхно нареждане се махат колите, които са паркирани близо до склада.

Пожарът е на голяма площ, складовете са непосредствено преди началото на квартал "Изгрев", към момента няма данни за пострадали хора, заявиха от пожарната.

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория - Пловдив към ИАОС извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат GAZMET.

Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да не седят на открито в района на пожара и да затварят прозорците си.

Община Пловдив препоръчва на гражданите от районите „Източен" и „Тракия" да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи опасния дим към двата района, обясни ръководителят на отдел „Обществен ред и управление при кризи" Емил Вълков.

"В района има сажди и фини прахови частици, които създават рискове. Голям проблем е вятърът, който разнася дима над целия град", коментираха от екоинспекцията.

Източник: CROSS
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев