26 пациенти с Covid-19 са настанени в областната болница в Ямбол

Коронавирус
07.05.2020 / 17:02

Трети ден под блокада остава ромският квартал в Ямбол. Броят на положителните случаи продължава да расте. В областната болница се преструктурират отделения, за да могат да бъдат приети тежките случаи.

През последното денонощие са установени още 12 положителни проби за коронавирус и с тях броят им достигна 47.

В момента в три отделения на областната болница са настанени 26 пациенти с Covid-19, уточни прокуристът на областната болница д-р Димитър Рунков:

"В града се оформи едно основно епидемично огнище, това е квартал "Райна Княгиня". 90 процента от постъпилите пациенти с такава симптоматика са от улици в този квартал."

За да се ограничи заразата към другите части на града под блокада е поставен вече целият ромски квартал, посочи областният управител Димитър Иванов:

"Незнайно защо, но контактните лица на положителните техни роднини, избягват тестването с PCR."

 

Кога се разрешава излизане от карантинираната зона?

"Тези, които имат необходимост от лекар, от купуване на лекарства с медицински документ и ако някой работодател реши неговите работници да ходят на работа, задължително служебна бележка и декларация от лицето", посочи Иванов.

Вече е създадена организация и от днес започна получаването на пенсиите в пощенския клон, който се намира в непосредствена близост до блокирания квартал.

Източник: БНР
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев