Заедно да отбележим деня на Европа

Ден на Европа: 70 години европейска солидарност
07.05.2020 / 21:21

Седемдесет години след декларацията на Шуман Европа е изправена пред криза, която прави солидарността на ЕС по-важна от всякога.

Денят на Европа се провежда на всеки 9 май, за да отбележи годишнината от речта на френския външен министър Робърт Шуман, довела до създаването на Европейския съюз.

Докато отбелязваме Деня на Европа, ние си спомняме как европейците направиха история през 1950 г. и отдадем почит на онези, които правят история днес. В контекста на продължаващата пандемия Covid-19, 9 май 2020 г. представлява важна възможност за празнуване на единството и солидарността в Европа.

Обикновено Парламентът организира събития за посетители в своите помещения. Тъй като това не е възможно поради пандемията тази година, Парламентът и другите институции създадоха дигитален ден на отворените врати, обединявайки хората в този период на криза, като подчертаха чувството за солидарност и наблегнаха на това, което ЕС прави, за да помогне.

Сред акцентите се очаква президентът на парламента Дейвид Сасоли да участва в дебат на живо в събота сутринта с превод на различни езици.

Други събития включват Facebook на живо с заместник-председателите на парламента Отмар Караш и Катарина Барли, видео съобщения от лидерите на политическите групи, виртуално посещение на пленарната зала в Брюксел и панелна дискусия за Шуман и неговата визия за Европа.

Можете също да се насладите на онлайн изложба, съдържаща елементи от архивите на Парламента.

Следете целодневното събитие във Фейсбук и проверете уебсайта на Европейския парламент.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев