Бетина Жотева е новият председател на СЕМ

Бетина Жотева
08.05.2020 / 15:27

Съветът за електронни медии избра Бетина Жотева за председател на СЕМ.

Решението бе взето с 3 гласа „за” - Г. Георгиева, София Владимирова, Бетина Жотева, "въздържал се" гласуваха Ивелина Димитрова и Розита Еленова.

Новият председател встъпва в длъжност още от утре - 9 май 2020 г. По закон председателят на СЕМ се избира за една година.

Досега постът се заемаше от София Владимирова. Тя заемаше поста три пъти досега, а мандатът й изтича утре.

Бетина Жотева е емблематично лице от БНТ, където преминават дълги години от журналистическата й кариера като водещ на новините, редактор и кореспондент в Белград. Тя е магистър е по философия и философски науки от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Бакалавърска степен получава от Държавния университет в Будапеща. Владее свободно пет езика – освен родния си също английски, руски, френски и испански. Ползва унгарски.

Преди да стане част от СЕМ през 2016 г. тя последователно е отговаряла за медийната политика на няколко министерства. Била е директор на дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол“ в Министерството на финансите, в Министерството на икономиката и енергетиката, както и съветник по медийната политика на вицепремиера Екатерина Захариева. Впоследствие беше и говорител на Външното ни министерство до 2016 г., когато започва кариерата й в медийния регулатор до днес.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/betina-zhoteva-e-noviiat-predsedatel-na-sem-2224964
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев