Европейският парламент отваря врати онлайн, за да отбележи Деня на Европа

Европейски парламент
08.05.2020 / 17:07

Утре, 9 май, Европейският парламент ще отбележи 70-годишнината от декларацията на Шуман с програма на живо, излъчвана директно от „Хемикъл“ в Брюксел.

Поради настоящите обстоятелства, ежегодното събитие на отворени врати на европейските институции, което всяка година привежда десетки хиляди граждани в помещенията на Европейския парламент, беше превърнато в цифров ден на отворените врати. Серия от онлайн събития и изложби се организират около темата за солидарността и действията на ЕС за справяне с пандемията и нейните икономически последици.

Сред акцентите на деня ще бъде срещата в събота сутринта между президента Сасоли (S&D, IT) и организации, работещи за солидарност в Европа. Под заглавието „Смелостта да действаме: Урокът на Шуман 70 години нататък“, президентът ще даде думата на редица организации, работещи по фронтовата линия, за да се справят с последствията от кризата.

По-късно сутринта двамата заместник-председатели на парламента за комуникация, Отмар Караш (ЕНП, AT) и Катарина Барли (S&D, DE), ще участват в дебат на живо, отворен за въпроси от обществото и ще има видео изявления от повечето председатели на политическите групи. Няколко председатели на комисии също ще отговарят на въпроси относно отговора на ЕС на пандемията.

Събитието ще се предава едновременно на осем езика.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев