Отлично сътрудничество между България и Испания по време на пандемия констатираха външните министри на двете страни

Министерски съвет
08.05.2020 / 17:39

Отличното сътрудничество между България и Кралство Испания в условията на пандемията от коронавируса и общите европейски мерки за излизане от кризата бяха акцент в състоялия се днес видеоконферентен разговор между вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството на Кралство Испания Аранча Гонсалес Лая.

Външните министри на България и Испания бяха единодушни, че завръщането към нормалния живот трябва да става постепенно, като на всеки етап се взимат предвид рисковете и ползите. Те подчертаха необходимостта от осигуряване на навременна подкрепа от страна на Европейския съюз за възстановяване на икономиките на страните членки, като тя не трябва да бъде за сметка на финансирането на традиционните политики на ЕС.

По данни на Министерството на заетостта и социалната сигурност българската общност в Испания наброява 197 373 души, функционират и 50 български неделни училища.

Повод за разговора бе 110-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Испания, която честваме днес.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев