Радостин Кишишев начело на Черноморец

Радостин Кишишев
08.05.2020 / 21:12

Президентът на ФК Черноморец (Бургас) Костадин Марков подаде оставка от поста, който заемаше в продължение на две години и половина. Решението на Марков беше прието днес от Управителния съвет на клуба.

Самият той ще остане в управата, но като редови член и ще продължи да помага на акулите.

Новият председател на Управителния съвет на отбора от Югоизточната Трета лига е легендата Радостин Кишишев, който до края на есенния полусезон беше старши треньор на тима.

Черноморец завърши на 4-о място през миналата година при завръщането си в Трета лига, а през тази есен също остана на 4-а позиция в есенното класиране. Там е и след първите два пролетни кръга.

Костадин Марков пое отбора след унизителен престой в регионалната група, където мереше сили с местни аматьорски състави. Под негово ръководство клубът се стабилизира. Беше направен ремонт на стадиона, който може да бъде лицензиран за Втора лига с още някои минимални подобрения, а средствата бяха осигурени основно от председателя на клуба.

"Акулите" отбелязаха и 100-годишнината от създаването си, а школата започна да се попълва и да подобрява работата си. Черноморец е единствената школа в региона, която има отбор в Елитната група, а също така подготвят и още една формация за там.

"В такава атмосфера, когато не усещаш подкрепата на най-близките, е трудно да се работи. Готов съм да помагам, не в същите мащаби, но ще бъда насреща. Напускам, защото не успяхме да изградим колектив с хората от Управителния съвет, с който да теглим каруцата в една посока, а за две години във ФК Черноморец 1919 се наляха колосални средства. Някои хора явно се мислят за сраснали се със стадиона, каза Марков.

Новоизбраният председател Кишишев също е напълно наясно какво го чака. Той е направил първите си стъпки именно на стадион Черноморец и за него работата за клуба винаги е била по-специална.

"И досега съм търсил спонсори, въпреки че не съм бил ръководител на такъв пост. Ще продължа да го правя. Предвид ситуацията в държавата, нищо не мога да обещая, каза пък новоизбраният шеф.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев