Румен Радев: Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата и Деня на Европа

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова
09.05.2020 / 11:30

Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата и Деня на Европа, заяви президентът Румен Радев, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесоха цветя пред паметника на Незнайния войн в София.

Държавният глава припомни, че над 12 хиляди българи са загинали в най-кръвопролитната война, за да я има днес просперираща и обединена Европа, като припомни и съвместното изявление на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп от преди дни.

"Трябва да търсим в тези трудни дни за нас не чертаенето на нови разделителни линии, трябва да търсим нашият интерес. Нямаме изгода в момента. Това не е в интерес на Европа".

Президентът Радев поздрави и всички, които самоотвержено работят в България, за да премине България през изпитанието с коронавируса, както и тези които не са се поддали на паниката и страха, а са проявили отговорност.

За приетия на първо четене проектозакон, с който от 13- и май ще се отмени извънредното положение, държавният глава подчерта, че ще се произнесе след като той постъпи в президентството и още е рано да се говори за вето. Румен Радев обаче изрази резерви.

"Начинът, по който се правят законите в България, има все по-растящи пороци. Аз съм против, затова и моят призив е наистина, когато се пишат такива важни закони, да се отчита, че има и Конституция, има и други закони, има съответно и правилник на българския парламент, който трябва да спазваме, а не да се нарушава".

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев