Пътуване до Гърция: Само със здравен сертификат

Гърция
12.05.2020 / 14:23

Гърция постепенно разхлабва мерките.

Коронавирусът промени гръцкия туризъм, начина на пътуване и настаняването в хотела. Това лято ще можем да влезем в Гърция само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни заболявания. Всеки, който иска да пътува до Гърция, ще трябва да има здравен сертификат, издаден до 72 часа предварително. Трябва да се посочи, че човекът не е носител на инфекцията.

От тази година в хотелите в Гърция няма да има бюфети, а само обслужване по стаите от онлайн каталог. Тя ще бъде изпратена на туристите по мобилен телефон. Шезлонгите на плажа ще имат покритие за еднократна употреба. Задължителното разстояние между чадърите е 2 метра.

"Работата на хотела трябва да се комбинира със сигурността. Здравните протоколи се изясняват. Очакваме те да са готови в средата на месеца. Хотелите отворени от 1 юни. Искаме европейски насоки за настаняване, за да може цяла Европа да бъде на същото ниво “, каза Хараламбос Вулгарис, президент на хотелската асоциация на остров Корфу.

Носенето на маски и ръкавици на закрито и по време на пътуване остава задължително. Всеки хотел ще има лекар, който ще прецени дали туристите трябва да бъдат тествани за вируса.

"Мисля, че туристическият сезон ще бъде успешен. Достатъчно е да отворим авиокомпаниите, за да идват туристите. Ние сме готови и ги чакаме", заяви Джордж Вуцис, собственик на хотел.

"Ако не отворят авиокомпаниите, ние сме изгубени. Мисля, че нещата са много трудни. Дори и да отворим, сезонът е загубен. Туристи от големи европейски дестинации няма да дойдат. Капацитетът на хотелите е ограничен," каза Григорис Гоцис, възстановител.

Къпането в морето е разрешено от 4 май, но организираните плажове все още са затворени. В момента Гърция остава затворена за туристи от чужбина, но е в забързана подготовка да ги посрещне скоро.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев