11 изписани днес от Ямболската болница след коронавирусна инфекция

........................................................
13.05.2020 / 16:12

6 нови пациенти с потвърден коронавирусна инфекция са настанени снощи в Ямболската болница „Св. Пантелеймон“, но ситуацията започва да се нормализира, каза за Радио Стара Загора д-р Валентин Вълчев – зам. директор на болницата.

„Пациентите на болницата са настанени в четири отделения, които обособихме. Освен инфекциозното и белодробното отделение, разкрихме COVID реанимация и преди два дни, поради огромния брой пациенти, които приехме миналата седмица, между 4 и 7 май, над 20, които блокираха де факто леглата, разкрихме едно четвърто отделение с 24 легла за леките случаи. Това последно отделение даде възможност за глътка въздух и спокойствие на колегите в другите отделения".

В настоящия момент има трима пациенти в тежко състояние в т.нар. COVID реанимация и 5 пациенти в относително стабилно състояние, допълни още д-р Валентин Вълчев и посочи, че днес предстои да бъдат изписани 11 пациенти на болницата след два положителни PCR теста, с което пациентите с коронавирусна инфекция в болницата ще станат 44.

„Ямболската болница се е справяла не веднъж с подобни ситуации, ще се справим и сега със собствени усилия. „ каза д-р Вълчев като посочи, че от вчера е трябвало и частната болница в града да започне да приема пациенти с COVID-19, но поне до сега, той не е знае това да се е случило.

Заместник директорът на болницата в Ямбол сподели още, че след изписването на първите двама пациенти с коронавирусна инфекция, са направили равносметка какво е струвало на болницата престоят на двете неосигурени лица и резултат е 10 800 лева за 8 дни лечение.

60 медицински лица, които се намират на „първа линия“ в борбата с COVID-19 от Ямболската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон " ще получат допълнителните възнаграждения от по 1000 лв. . Това съобщи за радио Стара Загора зам. директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев