До 13 юли няма да се приемат документи за българско гражданство

Паспорт - снимката е илюстративна
13.05.2020 / 18:56

Със заповед на министъра на правосъдието до 13 юли е удължен до срокът на преустановяването на дейностите по приемане и регистриране на документи и по провеждане на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата и в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“.

Удължаването на срока не се отнася за лицата с разрешено дългосрочно или постоянно пребиваване на територията на Република България и за българските граждани. За тях се извършва приемане и регистриране на документи и провеждане на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата и в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемно помещение, считано от 14.05.2020г.

Заповедта на министър Кирилов е във връзка със заповедтта на министъра на здравеопазването от 6 април 2020 г. за временна забрана за влизане на територията на България на граждани на трети страни и на лица, независимо от тяхното гражданство, пристигащи от държави членки на ЕС и страни по Шенгенското споразумение с висок риск на разпространение на COVID19.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев