Европейският парламент тази седмица: Стратегия за излизане от Ковид-19 и политика за съседство

Депутатите имат натоварена седмица в комисията пред тях
18.05.2020 / 18:13

Тази седмица парламентарните комисии ще се занимават със стратегията на ЕС за Ковид-19 и подкрепа за съседните страни.

В понеделник комитетът за вътрешен пазар ще обсъди стратегията за излизане от коронавирус в ЕС с комисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон. Очаква се дебатът да обхване постепенното премахване на мерките за блокиране, предприети от държавите-членки, прилагането на фонда за възстановяване, посветен на кризата Covid-19 и въздействието му върху дългосрочния бюджет на ЕС.

В същия ден комитетът по околна среда и обществената здравна комисия ще обсъдят как да гарантират бързото одобрение на безопасни ваксини и лечение за Covid-19 в ЕС с Гуидо Раси, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

 

Политика за съседство

Във вторник комисията по външни работи ще обмени мнения с Оливер Варелий, комисар по въпросите на съседството и разширяването, относно политиката на Източното партньорство и ще гласува доклад. Политиката засяга шест държави от съседството на ЕС: Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Гласуването идва преди среща на върха през юни.

 

Миграция и сигурност

Нина Грегори, изпълнителен директор на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището, ще присъства на среща, организирана от комисията за граждански свободи в понеделник, за да представи работата на Службата по Covid-19, особено в Гърция. Катрин Де Бол, изпълнителен директор на Европол, също ще представи презентация за работата на агенцията си в борбата срещу криминално поведение, предизвикано от пандемия Covid-19.

Във вторник комисията по петиции ще разгледа редица петиции, свързани с Covid-19, включително управление на отмените от туристическата индустрия и защита на правата на хората с интелектуални затруднения.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев