Дезинфекцират Спешното отделение на болницата в Ямбол

Дезинфекция
19.05.2020 / 14:06

Дезинфекцират Спешното отделение на болницата в Ямбол, предава NOVA. Тя бе затворена заради положителна PCR проба на медицинско лице - медицинска сестра, работеща там. Общо двама са заразените от медицинския персонал.

Хората в Спешното са готови да започнат отново работа, след дезинфекцията. Очаква се отделението да заработи отново в 20:00 часа. До приключване на дезинфекцията, спешните пациенти се приемат в частната болница "Иван Рилски".

А жителите на квартала „Райна Княгиня“ очакват облекчаването на мерките. В понеделник стотици се събраха на протест. "Ние искаме свобода, да отпаднат мерките, да няма заграждения. Искаме да имаме достъп до нормалния живот", заяви жител на квартала.

"В понеделник наистина изтече 14-дневният карантинен срок. По наше настояване той беше удължен с още два дни, тъй като очаквахме пробите от събота. От 28 взети проби има 4 положителни.

Очаква се тази вечер да паднат загражденията, но ще има засилено полицейско присъствие, ще бъдат проверявани всички карантинирани лица. Искам да кажа, че има вече над 50 досъдебни производства, на хора, които с нарушили карантината, има един човек карантиниран, който е искал да напусне зоната и е оказал съпротива на полицията", обясни кметът на Ямбол Валентин Ревански.

В квартала и затворените 14 улици живеят над 8 хиляди души. От утре работещите ще могат да ходят на работа, облекчават се мерките и за достъп до магазини аптеки и банкомати.

Източник: nova.bg
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев