Семейство с две деца се оплака, че са ги пребили с бухалки, докато били на разходка

........................................................
20.05.2020 / 17:21

Полицейска акция се проведе във Видин след като четирима души нападнаха младо семейство. Мъжът и жената били атакувани, докато извеждали децата си на разходка. Мъжът е удрян с бухалки, наложило се е дори да бъде настанен в болница.

Инцидентът се случва в светлата част на деня на централно място във Видин. Четирима души нападат семейството, докато то държи двете си деца на ръце. Бащата е бит с бухалки, които по-късно полицията намира при нападателите.

„Боят продължи около 4-5 минути. Цялата ми глава беше надута. Гърбът ми е в синини”, обясни Владимир Скорчев.

Всичко започва със забележка от страна на Владимир към непознат шофьор на автомобил, който паркирал и по думите му щял да удари количката с двете му деца.

„На сантиметри от мен. Бях принуден да ударя в капака, за да не ни блъсне. Тогава той отвори вратата и ме попита, какъв съм, че да удрям колата му. Посочи, че ще се разправя с мен. Запали автомобила и тръгна”, добави още нападнатият мъж.

Така, до следващия ден, когато Владимир и жена му излизали от жилището си. Първо бил слязъл мъжът с едното дете, когато пред вратите го посреща същото момче от предния ден, майка му и още няколко техни близки.

„Казаха ми да оставя по-бързо детето и в този момент една палка или бухалка ме удари в главата. Не знам какво беше. Паднах на земята и изпуснах детето”, каза Владимир.

През това време слязла и съпругата му, с другото дете. „Мен госпожата ме удряше, докато аз държа детето на ръце. Нанасяше ми удари по лицето, главата и тялото”, допълни Кристина Паунова.

Жената успяла да прибере децата, а на мъжа ѝ помогнал случаен минувач. „Бяха го свалили на земята, получаваше ритници. Налагаха го с палка. Започнах да блокирам ударите, пазех го, за да може да поеме малко въздух. След това единият от групата извади джобно ножче и заплаши, че ще го намушка. Казах му веднага да го прибира”, обясни Димитър Николов.

Боят е прекратен, а полицията е задържала четирима души. Трима мъже и една жена. Близките им имат друга версия за случилото се.

„Те отиват с тази цел да се погодят, да се извинят, ако нещо са направили. С отиването той започва да се бие. Всички казват, че те са отишли да ги нападнат. Това не е вярно. Това, че са носили бухалки и ножове е лъжа и измама”, категоричен е Валери Шукриев.

От Апелативната прокуратура съобщиха, че акциите за противодействие на битовата престъпност ще продължат в цялата страна.

„Нито един случай на побой или на хулигански прояви няма да бъде неглижиран. Това трябва да е ясно за всички хора в държавата“, коментира заместник-апелативният прокурор на АП-София Галя Маринова.

Близките на битото семейство се надяват на справедливост. „Жената точно и ясно каза, когато боят спря: „Ще дойдат хора от Австрия, ще изнасилят жена ти пред теб и теб ще те убия“, обяснява Владимир.

Жената е пусната от ареста с мярка подписка. На задържаните е повдигнато обвинение за хулиганство с причинена средна телесна повреда.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев