На огневия комплекс "Батмиш" край Сливен започна турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

Батмиш
20.05.2020 / 18:13

Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски, който ще продължи 26 часа, започна днес на Огневи комплекс "Батмиш" - Сливен, съобщиха от Министерството на отбраната.

Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти. Дисциплините, в които мерят сили снайперистите от Сухопътни войски, са "Издебване", "Динамична стрелба с пистолет "Макаров", "Ориентиране". Турнирът приключва на 21 май със "Стрелба със снайперова пушка", която ще продължи четири часа.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участват отбори от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, Бригадно командване - Благоевград, Единен център за начална подготовка - Плевен, Първи разузнавателен батальон - Свобода и 101-ви алпийски полк - Смолян.

Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти - Сливен с командир полковник Любомир Вачев. Огневи комплекс "Батмиш" е познат терен за домакините и затова ЦПС - Сливен не е сформирал свой отбор, а участва със съдийски състав.

Източник: БТА
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев