Драматичният и кукленият театър в Ямбол представят свои спектакли чрез социалните мрежи

Куклено представление
20.05.2020 / 18:20

Драматичният театър "Невена Коканова" и кукленият театър "Георги Митев" в Ямбол представят за девети път онлайн запис на един от емблематичните си спектакли, играни през последните години на техните сцени.

Драматичният театър показва комедията "Не е вярно, но аз вярвам" от италианския драматург Пепино Де Филипо. Режисьор на спектакъла е Владлен Александров, сценограф -Ванина Цандева, преводът е направен от Румяна Сарайдарова.

Досега по този начин са представени пиесите "Сватовницата" по Торнтън Уайлдър, "Лисичета" от Лилиан Хелман, "Дванадесетте стола" от Илф и Петров, "Добрият доктор" от Нийл Саймън, "Идеален съпруг" от Оскар Уайлд, "Свирепо настроение" от Йордан Радичков, "Цената на истината" от Стефан Цанев и "Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников,

На фейсбук профила на кукления театър малките зрители могат да гледат мюзикъла "Приказка за чистотата", режисиран от проф. Дора Рускова. В репертоара на театъра са също пиесите "Било не било", "По заповед на щуката" по мотиви от едноименната руска приказка, "Приказка за принцеси и още нещо" от Кирякос Аргиропулос, "Грозното пате" по Андерсен, "Яйцето" от Борис Априлов, "Снежанка и седемте джуджета" по братя Грим и "Новите дрехи на краля" на Бисерка Колевска.

Източник: БТА
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев