ЕП подкрепя местните власти, които се борят с последиците от пандемията

Европейски парламент
22.05.2020 / 14:19

Освен основните дейности на Парламента, председателят Сасоли предложи подкрепа на ЕП на местните власти, осигуряващи храна, подслон и изпитвателен център COVID-19.

Настоящите предпазни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 не повлияха на капацитета на Европейския парламент да осигури законодателните, бюджетните и контролните функции на институцията.

Освен основните си дейности, Европейският парламент се свърза с местните власти, за да предложи подкрепа за справяне със социално-икономическите последици от кризата в трите основни места на работа. В резултат на това се сключват различни споразумения с местните власти за справяне с конкретни искания и нужди поради настоящите обстоятелства.

„Всички сме замесени в извънредна ситуация, която докосва живота на хората. Тази криза трябва да подтикне всички нас, включително и институциите, да дадем добър пример “, заяви председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли.

 

Брюксел

Благодарение на своите логистични услуги Европейският парламент осигурява около 7000 хранения седмично от 14 април, разпределени в сътрудничество с различни благотворителни асоциации: Resto du Coeur Saint Gilles, DoucheFLUX, Червения кръст, майка Тереза ​​и CPAS Ixelles. Парламентът също започна да доставя храна за медицински персонал в болница Сен Пиер.

В допълнение, 100 уязвими жени са получили убежище в сградите на ЕП в Брюксел. Samusocial на региона Брюксел управлява напълно оборудваните инсталации в сградата на Кол на ЕП от 29 април. Парламентът също така осигурява свързаното хранене 7 дни в седмицата за тях в кафене, реорганизирано за спазване на всички предпазни мерки.

Европейският парламент също така предостави на разположение част от своя автомобилен и товарен парк за превоз на доставки и доставка на храна на медицински сестри и лекари.

 

Страсбург

Парламентът си сътрудничи с местния Croix Rouge в координация с град Страсбург и осигурява 500 хранения на ден, седем дни в седмицата за хора в нужда.

В съгласие с префектурата дю Бас-Рейн, на екрана на ЕП в Страсбург на 11 май се откри скрининг център на COVID-19 в сградата на Луиз WEISS. Четири медицински диагностични лаборатории от региона са отговорни за тестовете на широката популация, а действията се контролират от Регионалната здравна агенция на Гранд-Ест (ARS) и префектурата дю Бас-Рейн. ЕП също така предлага своя автомобилен / камион парк за превоз на доставки, ако е необходимо.

 

Люксембург

ЕП си сътрудничи с местните асоциации Абригадо, Каритас и Кроа-Руж и осигурява 500 хранения на ден, седем дни в седмицата за хора в нужда. Интерпретационните кабини (със стъклени прозорци), използвани за външни командировки, също са предоставени на старчески дом в Бетембург, за да могат жителите да видят своите роднини след дълги седмици затвор, без риск от заразяване.

 

Контакти и кадри

Моля, обърнете внимание, че докато Европейският парламент предоставя своите помещения, инициативите се управляват от местните власти и асоциации. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете директно с тях.

За да се спази максимално работата на местните организации и да се избегне нарушаване на услугите или тяхната поверителност, Медиацентърът на Европейския парламент има колекция от снимки и видеоклипове, които могат да бъдат изтеглени и готови за използване с изображения от инициативите в Страсбург, Брюксел и Люксембург ,

 

Полезни контакти

Списък с контакти на местните власти, с които Европейският парламент си сътрудничи за справяне с кризата на трите си работни места:

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20200520RES79531/20200520RES79531.pdf

 

Полезни връзки

За да се спази възможно най-много работата на местните организации, Медийният център на Европейския парламент (https://multimedia.europarl.europa.eu/en/coronavirus-outbreak_14903_pk) има колекция от снимки и видеоклипове, които могат да бъдат изтеглени и готови за използвайте с изображения от инициативите в Страсбург, Брюксел и Люксембург.

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20200520RES79532/20200520RES79532.pdf

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев