Протест под прозорците на властта поиска оставката на кабинета "Борисов"

Протест
23.05.2020 / 12:39

Днес по обяд около 300 души се събраха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на правителството. Недоволството е организирано от майките на деца с увреждания от движението "Системата ни убива" и лидера на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

За да спазят противоепидемичните мерки, участниците в протеста седяха на бели столове с вързани за тях черн балони, които бяха поставени през около метър и половина. Въпреки това, много от хората не носеха маски и контактуваха помежду си от близко разстояние.

По време на речта си пред протестиращите Манолова поиска ревизия на властта и в частност на похарчените пари за справяне с разпространението на коронавируса. Тя настоя и за оставка на кабинета, като даде заявка за участие във властта.

"Предстои промяна, смяна на караула и има кой да вземе тази смяна. Това сме ние, обикновените граждани. Ние ще поемем смяната, ние гражданите и ще станем първа политическа сила", каза още бившият омбудсман.

Майките на деца с увреждания от движението "Системата ни убива" настояха за пътна карта за справяне с безработицата и верижните фалити на малки и средни фирми.

Според организаторите на протеста на него са дошли хора от над 20 града и села. От 12:30 ч. започна автошествие.

Още снимки от новината

Мая Манолова
Протест
........................................................
........................................................
........................................................

 

Източник: Дневник
Снимки: Юлия Лазарова
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев