Протест под наслов "Да отворим залите за изкуство"

Протест танцьори
24.05.2020 / 14:55

Работещи в танцови музикални школи излязоха на протест пред Министерския съвет, за да изразят негодуванието си, че школите са все още затворени като част от мерките срещу коронавируса.

Танцьори и музиканти избраха оригинална форма на демонстрация - със спектакъл на открито, "за да ни чуят и видят и за да покажем, че изкуството е живо", те протестираха с искане забраната за работа на залите да отпадне.

От танцовите и музикални състави настояха още и финансова помощ от държавата за изминалия период на забраната, а също и средства като вид гаранция, ако дейността на школите отново бъде прекратена.

Поискаха и спасителен пакет от финансови мерки. Част от него искането, държавата да поеме 100% от разходите за месечни наеми, заплати и осигуровки в сектора за месеците март, април и май:

"Тези мерки, които е посочил министър Ананиев в неговата заповед, могат да се спазват и в залите - това не е проблем. Проблемът е да бъдат отворени залите, така, че всеки един ръководител да може да си направи разстановка на залата - колко човека тя ще поеме, възможно ли е.

Може да се танцува без маска, защото във фитнеса също може да се тренира без маска. В залата може да не сме хванати за ръце, но можем да сме на дистанция, достатъчна, с кърпи или с колани на метър и половина един от друг".

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев