Парламентът тази седмица: дългосрочен бюджет на ЕС, туризъм, Covid-19

Депутатите имат още една натоварена седмица пред тях
25.05.2020 / 15:01

Депутатите ще чуят подробности за преразгледаното предложение за дългосрочния бюджет на ЕС и ще обсъдят бъдещето на туризма, както и мобилността на работниците.

В сряда Урсула фон дер Лейен, председател на Европейската комисия, ще представи ревизиран дългосрочен бюджет на ЕС (2021-2027 г.) и план за възстановяване по време на пленарна сесия. Депутатите ще обсъдят предложенията, но вече призоваха за пакет за възстановяване от 2 трилиона евро, който да помогне на ЕС да се отдръпне от последиците от пандемията Covid-19.

Президентът на парламента Дейвид Сасоли и лидерите на политическите групи ще проведат дискусии с канцлера на Германия Ангела Меркел в сряда сутринта.

Бъдещето на ЕС също е в дневния ред на комисията по конституционни въпроси във вторник. Депутатите ще обсъдят Конференцията за бъдещето на Европа и ролята на парламентите. В резолюция, приета на 17 април, Парламентът призова да бъде свикан възможно най-скоро.

В четвъртък транспортната комисия ще обсъди предложения от Комисията пакет за туризма и транспорта, който включва практически насоки за това как страните могат постепенно да премахнат ограниченията за пътуване, бизнесът да се отвори отново и хората да вземат летни почивки.

Комитетът по заетостта и социалните въпроси ще разгледа във вторник как ограниченията на Covid-19 са се отразили на мобилността на работниците, по-специално на договорните и трансграничните работници.

Също във вторник Жозеп Борел, заместник-председател на Комисията, ще обсъди въздействието на пандемията върху сигурността и отбраната на ЕС, включително дезинформацията, с Комитета по сигурността и отбраната.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев