Договарят мерките за отваряне на залите за изкуство

Протест танцьори
26.05.2020 / 12:26

Правилата и мерките, при които ще заработят залите на закрито за изкуство ще договарят министрите на здравеопазването и културата Кирил Ананиев и Боил Банов с представители на инициативния комитет на работещите в тази сфера.

Поканата за срещата, която ще се проведе в по-късно днес, дойде след протест за отварянето на залите на 24 май, каза за БНР Милена Налбантова - посланик за България на Световната артистична танцова федерация и член на комитета.

„Искрено се надяваме, че тази среща ще бъде освен ползотворна и резултатът ще бъде позитивен. На нея ще коментираме правилата и мерките, под които можем да стартираме да работим, и то така да бъдат подредени и структурирани, че тези мерки да не се окажат толкова рестриктивни, че всъщност да няма смисъл от отварянето на залите ни“, каза тя за програма „Хоризонт“.

„Ние ще целим да преговорим така нещата, че наистина да има резон, да има спазване на мерките, да има съблюдаване на ред, хигиена, да има дисциплина, а в същото време да защитим и цялата ни гилдия“, добави Милена Налбантова.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев