Криза на COVID-19: членовете на ЕП обсъждат планове за безопасно възобновяване на пътуванията и рестартиране на туризма

Европейски парламент
27.05.2020 / 14:46

Комитетът по транспорт и туризъм ще обсъди в четвъртък от 10:00 ч. CEST насоките на Европейската комисия как безопасно да възобнови пътуванията и да рестартира европейския туризъм.

Европейската комисия ще представи пакета от насоки и препоръки, приети на 13 май, за да помогне постепенно да премахне ограниченията за пътуване в Европа и да позволи на туристическите предприятия да се отворят отново след месеци на блокиране.

 

Кога: четвъртък, 28 май 2020 г., 10.00 - 12.00 ч. CEST

Къде: Европейски парламент, сграда Antall, стая 4Q1, Брюксел

Срещата ще се предава на живо тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/tran-committee-meeting_20200528-1000-COMMITTEE-TRAN_vd (Мултимедиен център на Парламента).

Членовете на комисията по транспорт и туризъм ще могат да участват дистанционно. Председателят на комисията Карима Дели (Зелени / EFA, FR), както и няколко други членове на ЕП, ще присъстват в заседателната зала.

 

Заден план

Хронология:

24 март 2020 г.: Членовете на специалната група по туризъм на Комитета по транспорт и туризъм призовават Комисията да представи план за действие за спасяване на туризма, който осигурява навременна национална и европейска помощ за сектора на пътуванията и туризма, включително чрез национални схеми за компенсации и финансова помощ инструменти и създава механизъм за управление на кризи за сектора.

17 април 2020 г.: Европейският парламент отбелязва в своята резолюция относно координираните действия на ЕС за борба с пандемията COVID-19 и последиците от нея, че транспортният и туристическият сектор са силно засегнати, и предлага да се разработи механизъм за предотвратяване и управление на туристическия сектор на Ниво на ЕС за защита на работниците, подпомагане на бизнеса и гарантиране на безопасността на пътниците.

21 април 2020 г.: Комитетът по транспорта и туризма на Парламента отново потвърждава, в рамките на дебат с комисаря Тиери Бретон, че туристическият сектор се нуждае от повече подкрепа в продължаващата криза COVID-19 чрез конкретни мерки, финансиране, засилена координация на равнище ЕС и целенасочена пътна карта.

13 май 2020 г.: Европейската комисия представя своя пакет за туризъм и транспорт.

20 май 2020 г.: Министрите на ЕС, отговорни за подкрепата за туризма, координираха усилията, за да помогнат на сектора да се възстанови.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев