Васил Божков се закани да съди лично Гешев

Васил Божков
28.05.2020 / 15:47

Васил Божков продължи да е активен, публикувайки постове на страницата си във Фейсбук. Забегналият в ОАЕ бизнесмен вчера се сдоби със седем нови обвинения от спецпрокуратурата, включително и за поръчителство на 4 убийства. Две от тях са на знакови фигури като Манол Велев и Йордан Динов.

Днес Божков даде да се разбере, че ще съди лично главния прокурор Иван Гешев. Причината е изземването на колекцията му от предмети с голяма ценност.

 

Ето какво написа Васил Божков:

За разлика от прокуратурата в лицето на главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово издържани обвинения.

Хагската конвенция от 1954 г. и Конвенцията за защита на световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите, e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции.

Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

 

#БъдетеЗдрави

Източник: https://www.novinite.bg/articles/189336/Vasil-Bojkov-se-zakani-da-sadi-lichno-Geshev
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев