Първите туристи пристигнаха по Черноморието

Плаж, море
30.05.2020 / 20:16

Четири хотела в „Слънчев бряг” вече отвориха врати и посрещат гости. Тази година първите летовници са българи. Хотелиерите ще разчитат на родните туристи поне до средата на юни, когато се очаква да започнат да пристигат и първите летовници от чужбина, съобщава NOVA.

„В момента гоним заетост около 25 до 30%, но така, както вървят нещата, явно ще бъде само петък, събота и неделя, защото хората изчерпаха отпуските си и не можем да разчитаме на нещо повече”, смята собственикът на хотел в курорта Румен Мончев.

Първите гости по морето обаче разказват, че с нетърпение са чакали края на ограниченията, за да започнат да пътуват.

„Нямаме притеснения. Бяхме доста време изолирани и при първата удобна ситуация, в която можахме да дойдем, го направихме, за да си починем малко и да се разнообразим”, сподели Павел Карагьозов от Пловдив.

Стопаните на хотела прогнозират, че това лято заетостта ще бъде не повече от 10-15%.

„Трудно ще е. За всички ще е много трудно. Харчим спестявания от предишни години. Това е факт, но няма как да затворим, защото и хората от персонала трябва да се хранят. Аз съм длъжен да им подсигуря нещо, защото зимата е 9 месеца. Ние се издържаме с 45-50 дена при силен сезон”, обясни още Мончев.

Хотелиери и ръководство на комплекса са в постоянна връзка.

„На последната среща коментирахме, че по-голяма част от хотелите ще отворят на 19 юни”, посочи изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

Дотогава туристическият бранш се надява да има единно европейско решение по отношение на отварянето на границите.

Източник: NOVA
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев