Друг дом за възрастни хора в България с положителен случай на коронавирус сред персонала

Старица
01.08.2020 / 10:07

Намерен е случай на Covid-19 сред служителите в Дома за възрастни хора в Добрич и се предприемат мерки за реорганизиране на дейността, като се препоръчва живущите да бъдат хранени в стаите си, каза вчера на пресконференция директорът на Регионална здравна инспекция / РЗИ / д-р Светла Ангелова. По думите й са направени тестове на някои от възрастните хора, сред които засега няма оплаквания.

Сред петте огнища на болестта в Добрич е производствен завод, в който над 50 процента от персонала са положителни за коронавирус, съобщи д-р Ангелова. Тя поясни, че ръководството на компанията е решило временно да я закрие. Детска градина 24 също беше закрита в областния град след установен случай на коронавирус от служител.

Директорът на РЗИ коментира, че епидемичната обстановка в курортите на Добруджанското Черноморие е спокойна. Д-р Ангелова допълни, че вирусът вече се разпространява бързо и призовава да се носят маски дори навън, ако се съберат повече от пет души.

Община Добрич и двата диагностично-консултативни центъра ще търсят възможности за откриване на лаборатория за Covid-19, съобщи на пресконференцията кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той каза, че общината също подготвя писмо до новия здравен министър, за да го информира за ситуацията в болницата, която вече няма отделение за инфекциозни болести.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев