Протестиращи готвят индивидуални молби до АПИ, искат да стигнат до детелината на магистралата

Протест
02.08.2020 / 20:39

Индивидуални молби до АПИ, за да им бъде разрешено да стигнат до целта си - да преминат по детелината на магистралата и да се приберат в Стара Загора, са подготвили протестиращите край Стара Загора. Те са категорични, че няма да отстъпят, докато не ги допуснат до аутобана.

Днес покана за разговори те отправиха до областния управител Гергана Микова, директора на ОД МВР ст. Комисар Стоян Стоянов, директора на ОПУ Илия Златев и началника на Охранителна полиция комисар Илиян Илиев. Техните столове обаче останаха празни, а протестиращите заявиха, че правото им на свободно придвижване е нарушено.

"Многократно се опитахме да водим разговори с представители на институциите, но те си прехвърлят топката. Поканихме ги и сега, но както виждате ги няма. Хора идват, носят ни храна и вода. Имаме всичко", коментираха протестиращите.

Повече от две денонощия пътят към автомагистрала „Тракия“ остава затворен в района на летище Стара Загора. С цел недопускане на пътни произшествия полицията не пропуска протестиращите, които обаче са категорични: „Оставаме тук“.

Източник: https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/protestirashti-gotviat-individualni-molbi-do-api-iskat-da-stignat-do-detelinata-na-magistralata-2235494
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев