Община Бургас е разпоредила да бъде премахната оградата в парка "Росенец", която възпрепятства достъпа до общинска улица

Община Бургас
04.08.2020 / 16:55

Община Бургас е разпоредила да бъде премахната строителната ограда в парка "Росенец", която възпрепятства достъпа до общинска улица. Това съобщиха от общинския пресцентър, след като в социалните мрежи бяха разпространени снимки за поставена ограда непосредствено пред имот в парка, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Разпореждането да бъде осигурен свободен достъп на гражданите до общинската улица, е отправено до собственика на имота, посочиха от общината. От там информираха, че на собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани.

Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите. Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота, посочиха от общинския пресцентър. От там казаха, че е извършена проверка на място, която е констатирала бетониран път през съседен имот - публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа.

Източник: БТА
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев