Антиправителствени протести и в други градове

Протестът в Русе
05.08.2020 / 21:20

Търсейки подкрепата на повече граждани, организаторите на антиправителствения протест в Русе избраха едно от най-натоварените кръстовища - това между кварталите “Дружба” и “Чародейка”. Протестиращите оцениха като неприемливо предложението за оставка на премиера и оставане на правителството. Благодарение на перфектната организация по охрана на събитието от служителите на Охранителна и Пътна полиция не се стигна до инциденти или напрежение между шофьори и протестиращи.

Протестиращи в Ямбол за 25-а поредна вечер се събраха пред сградата на общината с настояване за оставака на правителството и главния прокурор. Протестиращите коментираха възможността премиерът да се оттегли, но да остане правителството и Народното събрание:

"Не е възможно! Това са само лъжи, глупости, да си подава оставката! Ние не вярвяме!"

Протестът ще завърши с ществие по улиците „Георги Раковски” и „Търговска”.

Междувременно шести ден остава блокиран пътят от Стара Загора за Хасково и магистрала „Тракия“. Протестиращите остават на палатки в района на летището. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, както и да бъдат пропуснати за автошествие през детелината на магистрала „Тракия“. Те са категорични, че ще останат докато исканията им не бъдат изпълнени.

Днес хората от палатковия лагер коментираха, че не биха приели и варианти за рокади в сегашното управление, включително и за експертно правителство без Бойко Борисов.

Днес е третият ден от издигането на палатковия лагер на кръстовището при общината във Варна. След като се събраха там, демонстрантите поеха на шествие. Около 20:30 часа то приключи на изходната си точка, като недоволните се разбраха утре в 18:30 часа отново да се съберат на протест.

В Перник и днес не успяха да се съберат на по-масов протест. Той бе организиран в социалната мрежа от певицата София Георгиева, но на призива ѝ се отзоваха малцина.

Макар и малко демонстрантите преминаха през центъра на града

Източник: БНР
Снимка: Ася Пенчева
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев